Resipi : Murtabak Maggie

Salam!

It’s Brekkie Recipe again. Have you guys try this out? Most of the lady probably had hehe. Tapi guys mesti tak try unless you are married and your excellent wife/wives made you this bay-beh hahaha. This is a simple and in-your-kitchen ingredients punya. Tak payah nak g kedai ke supermarket ke haha. So org bujang mesti selalu la buat ni. Tapi tidak lah digalakkan. Sebab dia Maggie kan. For me, I tak pakai la maggie actually. Pakai Cintan Mee Non Fried Noodles. Sebab takut si kecil ni teringin, we never know kan. Tapi dia taknak, sbb masa yg sama saya buat kan dia healthy soupy veggies noodle for kid.

Bahan
Mee Maggie/Cintan Mee – 2 papan- rebus dan toskan
Serbuk kari Maggie ; or
2 Bawang merah+1 putih+1/4 inci halia+1 sudu kecil serbuk kari+garam secukup rasa
Telur 2 biji
Bawang holland separuh-diced
Daun sup – mayang
Kobis-racik super nipis
Lada Besar Merah – Racik
Limau Kasturi – sebiji

Cara
Campurkan semua bahan kat atas. Mee yang telah rebus dgn serbuk Maggie dengan telur². Tapi kalau tak guna serbuk maggie.. Bahan² 2 Bawang merah+1 putih+1/4 inci halia+1 sudu kecil serbuk kari+garam secukup rasa kena la tumis dulu baru masukkan bahan² lain ok then baru masukkan telur.
Pastu panaskan frying pan yang korg beli kat carrefour yang non-stick tu eh? haha then just pour in the adunan.
Bila dah cukup rasa masaknye, terbalikkan lah.
Angkat. Siap. hidang. Makan dgn sos!
Siap, tepuk belakang sendiri sbb berjaya! hehe

Selamat mencuba!

Warning: too much maggie n msg can do your body harm okay! Org Bujang, go get a wife and cook healthy cooking for u. Yang bujang perempuan, go belajar masak! jgn makan maggie je :p

Looks delicious kan! (aku ni sume nmpk delicious kan haha)

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *