Resipi : Cakoi

Salam sayang semua *tebarkan ciuman* Gituuuu.. happy sangat cutiĀ² ni, tunggu lah sekejap lagi nak sambung isi HRMIS hahaha. Anyway, nak kongsi simple resipi yang di cedok dari myresipi ni. So, the prep time lebih cepat la dari g Bangi beli cakoi tepi petronas tu hehe. So, sebab malas nak taip, I just go cedok […]

Continue Reading

Resipi : My Version of Vietnamese Beef Noodles

Salam Pagi Khamis yang indah! (sebab saya cuti, semuanya harus indah…haha) Kelmarin, was going through my picasa food album dengan Gja. Office fren (gitu Gja, aku featured nama kau dlm blog ok :p) hahaha Pastu stop kat gambar ni (beef noodles). Masa tu nama dia pun aku lupa sebenarnya hahahaha.. Tapi lepas tengok balik kat […]

Continue Reading

Resipi : Spagethi w Potato Croquette

Salam Yeay! Nak update resipi lagi. Kalau korang perasan, kat atas ni sekejap tulis resipi tapi duk letak bahasa melayu, kejap bahasa orang putih.  Maafkan hambamu ini, saya janji dari semasa ke semasa, akan diperbetulkan ayat-ayat nye :p Anyway, harini kongsi simple resipi lagi lah. Potato Croquette (PC). Bahasa melayunya tak sure. Tapi kalau nak […]

Continue Reading

Resipi : Lauk Ringkas Untuk Berpantang

Assalamualaikum šŸ™‚ *tersipu malu* gituuu tetibeh. Dah Linda. Teruskan! ececece.. okay. Harini nak up simple food untuk orang dalam pantang. ( A traditional malay confinement recipe) Simple je. So takyah la nak perangat dua kuali dgn api yang maha marak ye. Ehehehe So, ceritanya… mak saya ni sangat hebat menjaga orang dlm pantang. Saya confirm […]

Continue Reading

Resipi : Char Kuey Teow

Salam Pagi Ahad Harini breakfast saya masak Char Kuey Teow gituuuu…. Googled Maksud char kuey teow. And then found dia punya history at Wikipedia. Hmm..sbb CKT ni dia punya high saturated fat content adalah tidak diampunkan oleh trainerĀ² fitness first, maka sbnrnya asal nya CKT ni adalah untuk labourĀ² cina yg kerja di tapak pembinaan […]

Continue Reading

Resipi : Gulai Tempoyak Pahang

Salam petang ahad! I just came back from PICC. Checking out  NEDA‘s booth. Do check out their website and like ’em at facebook too. She had design a very comfy n hip design of hijabs. I myself bought 7 pcs already.Oh and Ayda (the designer and founder of NEDA) also a good friend. And she’s […]

Continue Reading

Resipi : Daging Dendeng

Salam salam Hai hey hoi. Next resipi! Daging dendeng. We the Latip’s clan love gooooood food. Ayah especially. And one of Ayah fav ialah daging dendeng ni. Ha.. sekali order kat org kampung, ada sampai 4-5kilo. Dia frozen kan and re-heat everytime nak makan. Bukan murah-murah dek non oi daging dendeng ni. Sekilo dlm rm40 […]

Continue Reading

Resipi : Simplest Brownies recipe

Salam Today husband give me green light to update more recipes online. Yeay! So nak update recipes brownies lah.. Actually brownies ni di ambil dan diubahsuai dari Rachael Ray punya resipi. After googling and found that her recipes is the simplest one.So i tried and succed!  Im not a baker and also  not a fan […]

Continue Reading