Resipi : Clam Chowder

Salam Kids recipe alert. Woooot Ghazi love this, abah pun, saya juga. So here’s the sharing for you guys. I have made few alteration to match our asian palate (or shall i say, the asian pasar? haha) mana-mana je la kan 🙂 Got this from one of (too) many book recipes i got from BBW […]

Continue Reading

Resipi : Ikan Bakar Sambal

Salam 🙂 Heyyyyy. Lama tak update. Lama sungguh tidak berkemaskini resipi-resipinya ini. Maafkan saya. Life being pretty hectic lately. Don’t have time to even cook toward the ending of last year. In my defense, work just too much, time is not enough and i have been struggling to juggle between family and career.  Tapi sekarang sudah […]

Continue Reading

Resipi : Cinnamon roll

Assalamualaikumwbt & Morning 🙂 Ramadhan Kareem semua 🙂 Sorry lama tak di update. hehe been busy and been away from the kitchen for months. But no worries, i still cook for the lil hero, cuma tak update saja haha. Simple resipi maaa.. update kang kena gelak dek org je hewhew. Anyho, how well did Ramadhan […]

Continue Reading

Kain Review : I Miss My Flight ♥

Salam! haha kain review kawww! pfft.. whatever la aku… Anyho, sapatah lama tak update blog ni. Ghazi la ni, dah pesan suruh tlg update. Tak juga buat. Harap je muka comel. Tapi tak pandai menaip lagi rupanya hahaha ok stop. Ops, tittle “I Miss My Flight“ yang mananya bukan lah saya (obviously, daa). Tapi, it’s […]

Continue Reading

Resipi : Grilled Salmon with Zucchini Pasta

Assalamualaikumwbt & Goooooood evening ♥ Wow sangat produktif saya menaip resipi² harini haha. Rajin kan kan.. Payback time. Lepas ni senyap semula dalam 2 bln haha. Takpelah, cincai la..  Kids Recipe! Anyway, tak lengkap pulak hari kalau tak upload kids recipe. Kebetulan, harini my lil dude is feeling under the weather. Dia ni ada a […]

Continue Reading

Resipi : Patin Masak Asam dengan Belimbing Hitam

Assalamualaikumwbt & Afternooooooooon! (Ghazi made me tekan ‘O’ banyak² hehe) Ikan Patin  bukan je boleh  masak tempoyak. One of the almost famous dish adalah Masak Assam. Perh. Actually this is my favourite compared to Patin masak tempoyak. I will rate this number one in anyday. Plus  my Mak always put in some belimbing hitam yang […]

Continue Reading

Resipi : Cekur Manis Udang Kering

Assalamualaikumwbt & Selamat Tengahari ♥ Weee~ Resipi mak saya! sapa suka sapa? Sedap nyah. Sebenarnya resipi ni dah lama mak selalu buat and actually this one di ambil pn gmbr masa mak tengah masak 🙂 Mak saya the best cook in the world. iyeahhhh! Oh bytheway, seriously… kitorg anak beranak tak tahu pun nama masakan […]

Continue Reading

Resipi : Kerang Goreng Kicap

Salam Ahad! Lagi satu update resipi? aci? Haha sementara tengah rajin. And I finish all my home chores and Abah is helping me with Ghazi’s. They are singing happily while doing homework. Wait. Singing? why issit with me is all screams??? haihhhh.. hahaha Anyway, yes. Another simple recipe yet a delish. Kerang goreng kicap. Saya […]

Continue Reading

Resipi : Nasi Mandhi. Grilled Chicken. Salad

Salammmmm!! *vacuum habuk* Haha! sorrrry sorrryyy for the long hiatus. Work and life had been very demanding lately. Nyehehe. And i just go with the flo’ baybeh. So anyway anyway..sapa tengok Jamie’s 30 Minute Meal cookshow on TLC? phewwww! tengok tak dapur dia? it’s a heaven lah! i loooooooooooooooooong for that kinda kitchen. And yes, […]

Continue Reading