Resipi : Ikan Tenggiri Fishball

Bismillahirrahmanirrahim Resipi baru 😉 wow you guys going to benefit some recipe from my insomnia lah. I have trouble sleeping lately. So since, i hv nothing else to do..i go to my food album archive and decided for every night i cant sleep, i’ll update one recipe (yaaaa.. kalau rajin sebenarnya hahahaha) Tapi harini dengan […]

Continue Reading

Resipi : Creamy Tomato Soup

Salam Jumaat 🙂 New resipi update. Simple quick one? hmmm ke tak? ke takpe la, ikut pace masing-masing lah. haha How about when you feel you need something masam, tapi creamy tp not to oily tapi sedap. What come into your mind? Ok, what? tomyam? ok, salah. Hmm ah tak reti la nak describe. when […]

Continue Reading

Resipi : Ikan Siakap Stim Limau

Assalamualaikumwbt Resipi again 🙂 Siakap. Selalu masak apa? Goreng rangup-rangup tabur sos 3 rasa. Sedap kan. Tapi kali ni  saya cuba stim pulak. Almaklumlah, ada pemanggang ajaib katanya. boleh kukus katanyaaaa. Haha. So i tried. Senang, tak kecah, cepat masak. Here goes the easiest siakap stim in Pemanggang Ajaib. Resipi Siakap saiz sederhana. Limau nipis […]

Continue Reading

Resipi : Kek Pisang

Salam Ahad 🙂 Resipi kek pisang hari ni. Easy peasy. Bakar dalam pemanggang ajaib ye. No need oven whatseoever. Just your plain stove 🙂 I went around on the web to find the easiest kek pisang.  Haha. So here’s the recipe that i tried last week. Bahan-bahan : 150gm butter 200 gm tepung ( saya […]

Continue Reading

Resipi : Clam Chowder

Salam Kids recipe alert. Woooot Ghazi love this, abah pun, saya juga. So here’s the sharing for you guys. I have made few alteration to match our asian palate (or shall i say, the asian pasar? haha) mana-mana je la kan 🙂 Got this from one of (too) many book recipes i got from BBW […]

Continue Reading

Resipi : Ikan Bakar Sambal

Salam 🙂 Heyyyyy. Lama tak update. Lama sungguh tidak berkemaskini resipi-resipinya ini. Maafkan saya. Life being pretty hectic lately. Don’t have time to even cook toward the ending of last year. In my defense, work just too much, time is not enough and i have been struggling to juggle between family and career.  Tapi sekarang sudah […]

Continue Reading

Resipi : Cinnamon roll

Assalamualaikumwbt & Morning 🙂 Ramadhan Kareem semua 🙂 Sorry lama tak di update. hehe been busy and been away from the kitchen for months. But no worries, i still cook for the lil hero, cuma tak update saja haha. Simple resipi maaa.. update kang kena gelak dek org je hewhew. Anyho, how well did Ramadhan […]

Continue Reading

Kain Review : I Miss My Flight ♥

Salam! haha kain review kawww! pfft.. whatever la aku… Anyho, sapatah lama tak update blog ni. Ghazi la ni, dah pesan suruh tlg update. Tak juga buat. Harap je muka comel. Tapi tak pandai menaip lagi rupanya hahaha ok stop. Ops, tittle “I Miss My Flight“ yang mananya bukan lah saya (obviously, daa). Tapi, it’s […]

Continue Reading

Resipi : Grilled Salmon with Zucchini Pasta

Assalamualaikumwbt & Goooooood evening ♥ Wow sangat produktif saya menaip resipi² harini haha. Rajin kan kan.. Payback time. Lepas ni senyap semula dalam 2 bln haha. Takpelah, cincai la..  Kids Recipe! Anyway, tak lengkap pulak hari kalau tak upload kids recipe. Kebetulan, harini my lil dude is feeling under the weather. Dia ni ada a […]

Continue Reading