2015

Assalamualaikum Wait. What? 2015 already? haha Alhamdulillah. Yes yes, I’m still here yes. Being a superbusy (or superlazy). To summarize it all, got pregnant, blessed with the cutest daughter, still actively cooking (much more simpler) is thinking about getting back to photography (or not) and Alhamdulillah live has been good. Syukur. I dont have any […]

Continue Reading

Resipi : Egg chop w baked beans for kids

Salam Aidilfitri-lah   hehe rasa rajin pulak nak update resipi senang ni. Btw, Salam Aidilfiitri semua. Mohon maaf zahir batin kalau ada yang penah disalahi saya atau tulisan saya. Mohon di maafkan di bulan nan mulia ini yer.   Anyway. terus lah ke resipi. Ini resipi breakfast for kids. Tapi tak la kids sangat sebab […]

Continue Reading

Resipi : Kuah Lontong

RE Assalamualaikum   Kuah Lontong pulak. Saya ni, kalau orang dah minta resipi rasa obligated lak nak update kan haha. Padahal resipi senang je tak ye kan, cuma suka bila org lain pun masak. Tu kadang-kadang masak, ambik gambar up and kalau org mintak resipi terus kalau masa senggang updatekan. Biar sume pun rajin masak […]

Continue Reading

Resipi : Tomyam Putih

Assalamualaikumwbt. Happy saturday 🙂   Somebody is pestering me to give her this particular recipe. Kau tak masak kang, siap kau na. Hahahaha Anyway, simple recipe. Ini kali kedua buat, the 1st time buat dengan ketam. So jadi. So kedua ni buat dengan udang. Jadi jugak la ahahaha. Dah kata senang kan. Resipi ni boleh […]

Continue Reading

Resipi : Ikan Stim/Kukus Ala Nyonya

Assalamualaikum. Salam Malam Jumaat *tersipu* eh   Haha. What a way to start a day. Lawak tak kelakar. Harap semua tak paham lawak tu ye. Baik. berbalik kepada tujuan asal untuk update resipi malam ni. Semalam beli ikan merah. Terfikir masa dalam pasar nak masak asam pedas. Tapi since, heartburn is a good friend of […]

Continue Reading

Resipi : Ikan Tenggiri Fishball

Bismillahirrahmanirrahim Resipi baru 😉 wow you guys going to benefit some recipe from my insomnia lah. I have trouble sleeping lately. So since, i hv nothing else to do..i go to my food album archive and decided for every night i cant sleep, i’ll update one recipe (yaaaa.. kalau rajin sebenarnya hahahaha) Tapi harini dengan […]

Continue Reading

Resipi : Creamy Tomato Soup

Salam Jumaat 🙂 New resipi update. Simple quick one? hmmm ke tak? ke takpe la, ikut pace masing-masing lah. haha How about when you feel you need something masam, tapi creamy tp not to oily tapi sedap. What come into your mind? Ok, what? tomyam? ok, salah. Hmm ah tak reti la nak describe. when […]

Continue Reading

Resipi : Ikan Siakap Stim Limau

Assalamualaikumwbt Resipi again 🙂 Siakap. Selalu masak apa? Goreng rangup-rangup tabur sos 3 rasa. Sedap kan. Tapi kali ni  saya cuba stim pulak. Almaklumlah, ada pemanggang ajaib katanya. boleh kukus katanyaaaa. Haha. So i tried. Senang, tak kecah, cepat masak. Here goes the easiest siakap stim in Pemanggang Ajaib. Resipi Siakap saiz sederhana. Limau nipis […]

Continue Reading

Resipi : Kek Pisang

Salam Ahad 🙂 Resipi kek pisang hari ni. Easy peasy. Bakar dalam pemanggang ajaib ye. No need oven whatseoever. Just your plain stove 🙂 I went around on the web to find the easiest kek pisang.  Haha. So here’s the recipe that i tried last week. Bahan-bahan : 150gm butter 200 gm tepung ( saya […]

Continue Reading