Resipi : Mee Udon Goreng

Assalamualaikum Memandangkan memang dah taip pun resipi ni di FB, so kita share je la kan. Mee udon goreng ni buat bila takde idea nak tukar selera ke. Buat la memlm masa tgh ujan pergh. Sedap. BahanMee udon 2 peket (1 peket dia sket je..mcm 1 layer je, so untuk mkn 3 org kita buat […]

Continue Reading

Resipi : Kerabu Pegaga

Assalamualaikum*sapu habuk*Haha. Eh pemalas sgt skrg ni. Anyway, kita update terus lah. Harini resipi kerabu pegaga ok. Any sayur berkaitan boleh tukar je dgn rencah sama contoh nak buat kerabu jantung pisang ke so ganti je la jantung pisang dgn kerabu atau kacang botol ke, pun boleh. Janji sedap. Ikut je  turutan resipi k.Selamat mencuba […]

Continue Reading

Egg Toast For The Egg Boy

Assalamualaikum… I believe most of you know how to google 🙂 I mean how to do this-lah. Malu nak letak resipi, sebab there is none. So here some picture for some ideas of what to cook or you kids tonight 🙂 Selamat memasak!    

Continue Reading

2015

Assalamualaikum Wait. What? 2015 already? haha Alhamdulillah. Yes yes, I’m still here yes. Being a superbusy (or superlazy). To summarize it all, got pregnant, blessed with the cutest daughter, still actively cooking (much more simpler) is thinking about getting back to photography (or not) and Alhamdulillah live has been good. Syukur. I dont have any […]

Continue Reading

Resipi : Egg chop w baked beans for kids

Salam Aidilfitri-lah   hehe rasa rajin pulak nak update resipi senang ni. Btw, Salam Aidilfiitri semua. Mohon maaf zahir batin kalau ada yang penah disalahi saya atau tulisan saya. Mohon di maafkan di bulan nan mulia ini yer.   Anyway. terus lah ke resipi. Ini resipi breakfast for kids. Tapi tak la kids sangat sebab […]

Continue Reading

Resipi : Kuah Lontong

RE Assalamualaikum   Kuah Lontong pulak. Saya ni, kalau orang dah minta resipi rasa obligated lak nak update kan haha. Padahal resipi senang je tak ye kan, cuma suka bila org lain pun masak. Tu kadang-kadang masak, ambik gambar up and kalau org mintak resipi terus kalau masa senggang updatekan. Biar sume pun rajin masak […]

Continue Reading

Resipi : Tomyam Putih

Assalamualaikumwbt. Happy saturday 🙂   Somebody is pestering me to give her this particular recipe. Kau tak masak kang, siap kau na. Hahahaha Anyway, simple recipe. Ini kali kedua buat, the 1st time buat dengan ketam. So jadi. So kedua ni buat dengan udang. Jadi jugak la ahahaha. Dah kata senang kan. Resipi ni boleh […]

Continue Reading

Resipi : Ikan Stim/Kukus Ala Nyonya

Assalamualaikum. Salam Malam Jumaat *tersipu* eh   Haha. What a way to start a day. Lawak tak kelakar. Harap semua tak paham lawak tu ye. Baik. berbalik kepada tujuan asal untuk update resipi malam ni. Semalam beli ikan merah. Terfikir masa dalam pasar nak masak asam pedas. Tapi since, heartburn is a good friend of […]

Continue Reading