Resipi : Lempeng Kelapa

Salam salam šŸ™‚ Kawan saya kata WHAT? Lempeng pun nak update resipi? he he he.. Dahnya.. nak jugak up! nak jugak! hahahaha Lempeng kelapa ni sedap, sesuai nak makan dgn sambal ikan bilis (utk adult) and kalau kids makan dgn sos yang sweet. Untuk Ghazi saya buat apple caramel sauce. Abis jugak dia makan. So […]

Continue Reading

Resipi : Asam Pedas Pari

Salam..yes..another recipe šŸ™‚ Im just in the mood of sharing peeeeople! ehehe So Ini Asam Pedas Ikan Pari yang berempah. Tak la berempah sangat, tapi it is way thicker (pekat) and more spicy (berempah) than the usual KL Asam Pedas. My mak champion in cooking this one. Im just on my way to perfecting it. […]

Continue Reading

Resipi : Ungkep Ayam

Salam Hai! *tepukĀ² habuk* Sorry for having to postpone so many recipe. Eceeeh. Macam ada org nak pun. Eh its just a click away actually if you want to know any recipe. Its the border-less world today. You can always go to lots of Recipe website, blogs or okay. just cilok from mine je okay […]

Continue Reading

Resipi : Cakoi

Salam sayang semua *tebarkan ciuman* Gituuuu.. happy sangat cutiĀ² ni, tunggu lah sekejap lagi nak sambung isi HRMIS hahaha. Anyway, nak kongsi simple resipi yang di cedok dari myresipi ni. So, the prep time lebih cepat la dari g Bangi beli cakoi tepi petronas tu hehe. So, sebab malas nak taip, I just go cedok […]

Continue Reading

Resipi : Lauk Ringkas Untuk Berpantang

Assalamualaikum šŸ™‚ *tersipu malu* gituuu tetibeh. Dah Linda. Teruskan! ececece.. okay. Harini nak up simple food untuk orang dalam pantang. ( A traditional malay confinement recipe) Simple je. So takyah la nak perangat dua kuali dgn api yang maha marak ye. Ehehehe So, ceritanya… mak saya ni sangat hebat menjaga orang dlm pantang. Saya confirm […]

Continue Reading

Resipi : Char Kuey Teow

Salam Pagi Ahad Harini breakfast saya masak Char Kuey Teow gituuuu…. Googled Maksud char kuey teow. And then found dia punya history at Wikipedia. Hmm..sbb CKT ni dia punya high saturated fat content adalah tidak diampunkan oleh trainerĀ² fitness first, maka sbnrnya asal nya CKT ni adalah untuk labourĀ² cina yg kerja di tapak pembinaan […]

Continue Reading