Resipi : Butter Milk Chicken

AssalamualaikumSatu lagi resipi senang. Nampak je susah padahal..tobat mudah. Barang pun pakai yang ada kat rumah je. Takyah susah2 cari yg kompleks2. Ni kalau makan kedai sepinggan cecah gak la kat rm20/set.  Buat kat umah same modal dapat sekuali makan puas husband senyum πŸ™‚Here goes.Bahan untuk ayam goreng tepung.2 tapak tgn boneless chickenTepung gandum/jagung/tepung goreng […]

Continue Reading

Resipi : Kuah Lontong

Assalamualaikum Kuah Lontong pulak. Saya ni, kalau orang dah minta resipi rasa obligated lak nak update kan haha. Padahal resipi senang je tak ye kan, cuma suka bila org lain pun masak. Tu kadang-kadang masak, ambik gambar up and kalau org mintak resipi terus kalau masa senggang updatekan. Biar sume pun rajin masak okay πŸ™‚ […]

Continue Reading

Resipi : Tomyam Putih

Assalamualaikumwbt. Happy saturday πŸ™‚ Somebody is pestering me to give her this particular recipe. Kau tak masak kang, siap kau na. Hahahaha Anyway, simple recipe. Ini kali kedua buat, the 1st time buat dengan ketam. So jadi. So kedua ni buat dengan udang. Jadi jugak la ahahaha. Dah kata senang kan. Resipi ni boleh buat […]

Continue Reading

Resipi : Ikan Siakap Stim Limau

Assalamualaikumwbt Resipi again πŸ™‚ Siakap. Selalu masak apa? Goreng rangup-rangup tabur sos 3 rasa. Sedap kan. Tapi kali ni  saya cuba stim pulak. Almaklumlah, ada pemanggang ajaib katanya. boleh kukus katanyaaaa. Haha. So i tried. Senang, tak kecah, cepat masak. Here goes the easiest siakap stim in Pemanggang Ajaib. Resipi Siakap saiz sederhana. Limau nipis […]

Continue Reading

Resipi : Patin Masak Asam dengan Belimbing Hitam

Assalamualaikumwbt & Afternooooooooon! (Ghazi made me tekan ‘O’ banyakΒ² hehe) Ikan Patin  bukan je boleh  masak tempoyak. One of the almost famous dish adalah Masak Assam. Perh. Actually this is my favourite compared to Patin masak tempoyak. I will rate this number one in anyday. Plus  my Mak always put in some belimbing hitam yang […]

Continue Reading

Resipi : Kerang Goreng Kicap

Salam Ahad! Lagi satu update resipi? aci? Haha sementara tengah rajin. And I finish all my home chores and Abah is helping me with Ghazi’s. They are singing happily while doing homework. Wait. Singing? why issit with me is all screams??? haihhhh.. hahaha Anyway, yes. Another simple recipe yet a delish. Kerang goreng kicap. Saya […]

Continue Reading