Resipi : Nasi Mandhi. Grilled Chicken. Salad

Salammmmm!! *vacuum habuk* Haha! sorrrry sorrryyy for the long hiatus. Work and life had been very demanding lately. Nyehehe. And i just go with the flo’ baybeh. So anyway anyway..sapa tengok Jamie’s 30 Minute Meal cookshow on TLC? phewwww! tengok tak dapur dia? it’s a heaven lah! i loooooooooooooooooong for that kinda kitchen. And yes, […]

Continue Reading

Resipi : Macaroni and Cheese

Salam πŸ™‚ Hehe, resipi!! This time Im going to share the easiest recipe of Mac & Cheese. This one is Ghazi comfort food. He love mac n cheese to bit. Used to make him everyday for school! Dont ask him what he want for bekal. You’ll know what he will answer haha. And I shud […]

Continue Reading

Recipe : Beef Burger

Salam Maulidur Rasul β™₯ Alhamdulillah Sselawat dan Salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SallAllahu β€˜alaihi wasallam yang dengan nikmat utusan ALLAH melalui Baginda, dapat kita nikmati nikmat Iman dan Islam pada hari ini. Hari maulud and we r on holiday πŸ™‚ Alhamdulillah. Seronok dapat duduk kat rumah dengan husband and anak. Syukur kan πŸ™‚ Anyway, […]

Continue Reading

Food Review : Red Card Cafe, Bangi

Salam Maulidur-Rasul β™₯ Wow, long time no update. Been to busy at office. No time for home mean no time for blog also πŸ™‚ No time for blog mean more time eat out hehe. Yes, actually..who don’t love eating out. No hassle, keep your kitchen sparkly clean, and you have somebody (for the home chef) […]

Continue Reading

Picture : Lala & Daging

Salam! Seems like an odd couple right? but i love lala so much and abah Ghazi love his meats. So this one is when β™₯ collide. Daging masak kicap  &  Lala goreng berlada for dinner. Mind you, i am hopeless romantic (in heart) I β™₯ you Abah πŸ™‚

Continue Reading

Resipi : Simple Roti Telur

Salam Pagi Isnin yang bersiaran dari rumah!  Haha bongkak sikit bunyi sebab mnggu ni dapat cuti free isnin selasa kan. Heeeee. Ok hey hey.. the simplest recipe for healthy breakkie today. Roti Telur! haha ok fine.. dah tau jangan kutuk, ramai lagi kawan bujang saya tak tau idea ni :p This can be called french […]

Continue Reading

Resipi : Baked Rice

Salam πŸ™‚ Update lagi. Rajiiiiin kau hari ni kan Linda. Cuba rajin cam ni kat office. Mesti dapat pingat tahun depan haha. Ok, mesti ramai tak faham joke tu haha. Anyway, satu lagi resipi!! ni buat pagi tadi. So actually panas lagi dr oven. Pergh. secara harafiahnye memang panas! melecur lidah sebab makan dia panasΒ². […]

Continue Reading