Resipi : Butter Milk Chicken

AssalamualaikumSatu lagi resipi senang. Nampak je susah padahal..tobat mudah. Barang pun pakai yang ada kat rumah je. Takyah susah2 cari yg kompleks2. Ni kalau makan kedai sepinggan cecah gak la kat rm20/set.  Buat kat umah same modal dapat sekuali makan puas husband senyum πŸ™‚Here goes.Bahan untuk ayam goreng tepung.2 tapak tgn boneless chickenTepung gandum/jagung/tepung goreng […]

Continue Reading

Resipi : Kerabu Pegaga

Assalamualaikum*sapu habuk*Haha. Eh pemalas sgt skrg ni. Anyway, kita update terus lah. Harini resipi kerabu pegaga ok. Any sayur berkaitan boleh tukar je dgn rencah sama contoh nak buat kerabu jantung pisang ke so ganti je la jantung pisang dgn kerabu atau kacang botol ke, pun boleh. Janji sedap. Ikut je  turutan resipi k.Selamat mencuba […]

Continue Reading

Recipe : Spagethi Olio with Sundried Tomato & Beef Strip

Assalamualaikum & Nite!I’m feeling super generous of my non-existence time πŸ™‚ So here some recipe for you. Simple and tasty.Ingredient :Spagethi (3/4 of the usual packaging)The more the merrier-Beef strip (I bought gourmesa you can find the brand in Jusco Aeon, Giant, Jaya Grocer or you can always slice thinly the batang pinang that you […]

Continue Reading

2015

Assalamualaikum Wait. What? 2015 already? haha Alhamdulillah. Yes yes, I’m still here yes. Being a superbusy (or superlazy). To summarize it all, got pregnant, blessed with the cutest daughter, still actively cooking (much more simpler) is thinking about getting back to photography (or not) and Alhamdulillah live has been good. Syukur. I dont have any […]

Continue Reading

Resipi : Kuah Lontong

Assalamualaikum Kuah Lontong pulak. Saya ni, kalau orang dah minta resipi rasa obligated lak nak update kan haha. Padahal resipi senang je tak ye kan, cuma suka bila org lain pun masak. Tu kadang-kadang masak, ambik gambar up and kalau org mintak resipi terus kalau masa senggang updatekan. Biar sume pun rajin masak okay πŸ™‚ […]

Continue Reading

Resipi : Tomyam Putih

Assalamualaikumwbt. Happy saturday πŸ™‚ Somebody is pestering me to give her this particular recipe. Kau tak masak kang, siap kau na. Hahahaha Anyway, simple recipe. Ini kali kedua buat, the 1st time buat dengan ketam. So jadi. So kedua ni buat dengan udang. Jadi jugak la ahahaha. Dah kata senang kan. Resipi ni boleh buat […]

Continue Reading
1 2 3 6